onsdag 30 april 2014

STALLET VID HAVET


Jag upptäckte igen nya platser i min närmiljö när jag i söndags var på långlänk. 
Det här skjulet - ladan - stallet ligger bara ett längre stenkast från stranden. Inne i stockdelen finns gammal hö. 
I tillbyggnaden, som någon gång i tiden varit rödmålad, finns tydliga spår av ett stall för får eller liknande mindre djur. Nästa som stallet i Betlehem - eller åtminstone som det kunde ha sett ut ifall händelserna den första julnatten skulle ha utspelat sig i våra trakter. 
Glada vappen!

STALLVÄGGEN


tisdag 29 april 2014

BOD & KOJA PÅ COMMERGÅRDEN


På den smått magiska gården med Commer-minibussen står också den här boden. Skönt tillbakalutad och med hemlighetsfullt, igenspikade, fönsterluckor. 
Till vänster om boden står en liten hundkoja som ser ut att vara från samma årgång som minibussen som står till höger om boden. 



måndag 28 april 2014

KLÄNGVÄXTERNAS HIMLASTEGE


KLÄNGVÄXTERNAS (HEMLIGA) ENTRÉ


Ingången till stugan (vid gårdsplanen där Commerbilen står) får ens tankar att nästan gå mot törnrosasagans värld. Klängväxterna har verkligen tagit chansen att klänga sig fast och klättra längs de två gamla stegarna som står lutade mot stugväggen. Till sommaren bildar grönskan sannolikt mer eller mindre en vägg som döljer dörren för 
nyfikna besökare som jag. 

söndag 27 april 2014

EN COMMER - BLAND BUSKARNA


COMMER - I NÄRBILD -



COMMER - Skåpbilen i mosskrud


På min morgonlänk genom grannbyn fick jag syn på den här gamla skåpbilen. Utan lyktor, utan däck men med ett skönt skimmer av mossa och charm. 
Commer - jag visste inte att det fanns ett bilmärke som hette så. Nu vet jag och jag vet var Commer står, på ödegården intill ladan och gamla hundkojan. Mer bilder från Commergården - kommer, snart.