lördag 5 april 2014

fd HEMKÄNSLA I VITT + RÖTT...


Vi tog oss en andra tur till huset med den spruckna, rappade, vita fasaden. En flygel av huset är tillbyggd i enklare brädad-stil.

torsdag 3 april 2014

Före detta... HEMKÄNSLA I VITT


Vårens andra utflykt till ödehus i grannskapet. På samma gång som jag tränar min förskolekilles cykelfärdighet tar vi oss tid, han och jag, för lite utflykt i vårsolen. Den här gången besökte vi det här stolta huset med vit, rappad yta ovanpå stockstomme. Sakta men säkert har fasaden avskalats av väder och vind - men ännu ser man spåren av ett stort och ståtligt hus i två fulla våningar.

tisdag 1 april 2014

SÅGVERK I UTHUSET


Ett gammalt sågverk fanns kvar i skolans uthus. Det var visst så att skolan under en tid efter att den togs ur bruk användes som snickeri. Kugghjul och bräder ersatte skolböcker och pekpinne. Idag, varken snickas eller studeras det här.

måndag 31 mars 2014

GÅRDSBYGGNAD VID SKOLHUSET



På den gamla skolgården står ett uthus med lunettfönster i stil med skolbyggnadens. Man kan inte låta bli att förundras över att en så här vacker miljö fritt får förfalla. 

söndag 30 mars 2014

BYSKOLANS TID HAR STANNAT


GAMLA SKOLHUSET


Fallen skönhet - första resan. I grannbyn ligger en gammal förfallen skola med verklig charm och stil. Tillsammans med min sexåring tog vi oss en tur till skolan idag och försökte fånga något av den gamla damen på bild. Huset har samma färgsättning som vårt eget hus, en äkta gammal pärla - med andra ord.