lördag 26 januari 2013

KAPPSÄCK FULL MED...Det håller på lugnar sig i huset och de yngsta barnen ska nu nattas. Snart återstår bara varje-dags-plocket av leksaker som ska hitta tillbaka till sin plats. Bästa och vackraste förvaringen för leksaker, tycker jag, är i gamla kappsäckar. Vi har fem kappsäckar fulla med allt från lego till min gamla oanvändbara gps. Allt sånt som behövs för varje-dags-lek med andra ord. Nu sover strax småbarnen, då öppnar jag kappsäcken igen. Efter det blir det kanske lite snacks och filmstund med tonåringarna. God helg!

TRAMPORGELN


Den gamla, charmiga tramporgeln får bo i boden tills vidare.

fredag 25 januari 2013

ÄNGSLADAN I MOTLJUS


Ängsladan inbäddad bland snödrivorna. 
Runt knuten väntar potatislådorna på ny odlingssäsong.


torsdag 24 januari 2013

VINTERVANDRING BLAND FURORNA


Vi har fått några riktigt fantastiska vinterdagar. Lagom till finvädersveckan har jag lyckats skaffa mig något jag länge funderat på att skaffa, nämligen snöskor. Tänk att bara få stega ut rakt ut bland furorna och låta promenaden gå precis dit näsan pekar. Inga upptrampade spår (förutom djurens spår man ser här och där) och inga ostadiga, tunna skidor under sig. Härlig lantlig vintermotion när den är som bäst!  

onsdag 23 januari 2013

PARDÖRRARNA FICK DÖRRKLÄPP


Lyckades komma till skott och fick fruns julklapp, dörrkläppen, monterad på entrédörrarna. De elektroniska varianterna, åtminstone hos oss, är alltid batterilösa och tysta när gästerna står på trappan. Nu fungerar dörrknacket manuellt i gammal god gjutjärnsstil.

tisdag 22 januari 2013

PÄRLSPONTVINKLAR I INNERTAK


Vi fick lov att skruva sönder girsågen för att få till bitar som skulle passa in i vinklarna kring nockstockarna på vinden. Ett äkta pärlspontpuzzel är vad det blev.

måndag 21 januari 2013

PÄRLSPONT I TRAPPAN


När innertaken fick sin pärlspontyta blev det en massa små restbitar över. Restbitarna kom till nytta när min pappa snickade till vindstrappan.


söndag 20 januari 2013

TRAPPFÅGEL


Den lilla fågeln som fått vara med om lite ett och annat sitter i trapphuset och håller utkik.